dijous, 6 d’agost del 2015

Èxit de la excursió-visita a Sant Andreu de l'Arboceda

L'Associació Amics Escoltes del Montnegre, Agrupament Escolta Montnegre i l'Ajuntament de Pineda de Mar van organitzar, com ja s'havia anunciat a aquest web, una visita guiada al conjunt arqueològic de Sant Andreu de l'Arboceda el passat diumenge 26 de juliol.

Més de 50 persones van participar a la presentació de la història de l'ermita de Sant Andreu de l'Arboceda, de Pineda de Mar. L'acte va començar amb una caminada des de l'ermita de Sant Rafael fins la de Sant Andreu, de poc més de 5,5 km, resseguint tot el bagueny de la serra de Can Carreres (o de l'Arboceda). A les 11 del matí, després d'un petit esmorzar, va començar una breu explicació de la història de l'ermita. Seguidament, els assistents van poder entrar i conèixer de prop el recinte arqueològic de Sant Andreu. També es van mostrar les accions d'estabilització de les ruïnes realitzades recentment amb el suport de la Diputació de Barcelona.

Ermita de Sant Rafael.

Sant Andreu es troba al Parc del Montnegre, a la confluència entre els termes de Pineda de Mar, Calella i Sant Cebrià de Vallalta. És una ermita del segle XV amb antecedents preromànics. Actualment és propietat de l'Associació Amics Escoltes del Montnegre, de Calella. El proper mes de setembre s'iniciarà una campanya arqueològica que permetrà descobrir algun detall dels més de 1000 anys de la història de l'indret.


Moment de l'explicació de la història de St. Andreu de l'Arboceda.

En l'acte de presentació hi assistí el regidor d'urbanisme, Jordi Masnou, acompanyat d'un grup de tècnics municipals de l'Ajuntament de Pineda de Mar. També cal destacar l'assistència de membres d'altres associacions de Pineda de Mar i Calella, com l'Agrupament Escolta i Guia Montpalau, l'Agrupament Escolta Montnegre, l'Associació Salvem la Vall de la Riera de Pineda i Calella Marxa.

Des d'aquí volem agrair a tots els participants la seva assistència i predisposició. Va ser una jornada molt agradable envoltat de molt bona gent. Només esperem que vosaltres us ho hagéssiu passat tant bé com nosaltres! Podeu trobar totes les fotos de l'acte >AQUÍ<.

Dins el recinte arqueològic de Sant Andreu de l'Arboceda.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.