dimecres, 27 de novembre del 2013

El "camí dels escoltes"

Sempre fa il·lusió dir bones notícies, però encara en fa més quan arriben després de molt de temps de treballar en un projecte concret. Aquesta notícia n'és el cas: Calella té un nou camí per accedir al Parc del Montnegre-Corredor!
 
Camí dels Escoltes al seu pas per sota la carretera nova.
Després de més d'un any treballant per l'obertura d'un camí per poder accedir a la Serralada del Montnegre i que evités la carretera BV-5126, popularment coneguda com la "carretera nova", podem dir que ho hem aconseguit! Aquest camí va des del Coll de l'Era d'en Móra (antic abocador) fins a ca l'Estolt passant per la Font de la Guineu. És un corriol per a caminants i ciclistes. D'aquesta manera evita, gairebé en tot moment, pistes per on hi ha circulació de vehicles. 

Aquest camí es podria dividir en dues parts:
  • Del Coll de l'Era d'en Móra fins a la Font de la Guineu.
  • I de la Font de la Guineu fins a ca l'Estolt, creuant el Sot de l'infern, seguint el curs del Torrent de ca l'Estolt i passant per l'antiga mina d'aigua d'aquest mas. 

Pel que fa la segona part del camí, ja fa un temps que està oberta gràcies a l'acció dels Amics Escoltes del Montnegre i l'Agrupament Escolta Montnegre. Però faltava fer la primera part. Per obrir el tram que mancava feia falta l'ús d'una maquinària adequada. Per això, gràcies a la col·laboració de l'Ajuntament de Calella, durant els dies 25 i 26 de novembre de 2013, s'han obert 170 metres nous d'aquest corriol. D'aquesta manera el camí ha quedat completament enllaçat i ja és operatiu.

Zona del camí abans de la intervenció.
I tot això arriba en el millor moment: per la IIa Marxa calellenca del Montnegre. Així, tots els participants el podran usar i serà, doncs, com una inauguració.

Així doncs, podem dir que tenim una connexió entre la nostra ciutat, Calella, i la nostra serralada, el Montnegre. Un camí fàcil i còmode, apte per tothom. Pensat, dissenyat i executat pels escoltes per l'ús de tothom. Aquest, a partir d'avui, podria ser pels calellencs, el "CAMÍ DELS ESCOLTES"!

Esperem que us agradi i que el pugueu gaudir molt!

TRUC i Amics Escoltes del Montnegre obrint el segon tram de camí.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.